Team Doelbewust is ontstaan uit een vriendengroep rondom een familie waar 2 kinderen getroffen werden door kanker. De kinderen hebben een lang en zwaar traject van chemo’s doorstaan en zijn gelukkig genezen verklaard. Wetende wat er allemaal komt kijken bij de behandeling van kinderkanker en wat dit doet met de kinderen en hun omgeving, vinden we het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek naar en vergroten van de kans op genezing van kinderkanker.

KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig.

Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Elk jaar organiseert Team Doelbewust de CycleSensation met wat begon als een kidsuur voor Kika, maar inmiddels is uitgegroeid naar een heel kidsblok. De kids verzamelen zich in de St Jan in Roosendaal om te spinnen voor KIKA.  Ze hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar wel wordt ze gevraagd zich te laten sponsoren voor hun prestatie. Er worden vele acties op touw gezet door klassen van scholen, sportclubs, scouting, maar ook individuele acties. Zo werd er in 2016 het geweldige bedrag van 8660 euro opgehaald door zo’n 150 kanjers tussen de 8 en 16 jaar en in 2017 werd maar liefst bijna 22.000 euro bij elkaar gebracht door een recordaantal van 340 kids!