Bijna al onze fundraising komt uit West-Brabant, en dan met name uit de regio Roosendaal. We vinden het daarom belangrijk om, naast doelen zoals Stichting Roparun en KWF Kankerbestrijding, juist ook hier in de regio een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. De volgende projecten zijn door ons ondersteund, danwel gerealiseerd.

 

Ondersteuning (onderzoeks-)project spirituele thuiszorg

Vandaag de dag zoeken we naar vernieuwende kaders van zingeving, zeker als de tijd van leven aangezegd is en verlies van gezondheid onontkoombaar is. De geestelijk begeleider ondersteunt bij het stellen van levensvragen naar betekenis en zingeving. Samen zoeken naar wat kracht en moed geeft. Ontdekken wat rust brengt en de moeite waard is. Het kader van het project is palliatieve zorg, waar aandacht is voor lichamelijke, psychosociale en spirituele zorg en welzijn. Het is voor iedereen die er behoefte aan heeft. Leven aan de tijd toevoegen. Project van Groenhuysen in samenwerking met huisartsen en Team Doelbewust.

 

default

Bijdrage inrichting Bravis Oncologie Centrum

In 2017 heeft Team Doelbewust samengewerkt met het Bravis Oncologie Centrum voor een bijdrage in de inrichting van het centrum en de bijbehorende veranda. Zo zijn er 2 renalchair behandelingsstoelen gedoneerd, is er een bijzondere klok geschonken waarbij tijd weergegeven wordt in woorden ipv cijfers en is de veranda van het centrum ingericht, zodat patiënten en bezoekers de gelegenheid hebben even naar buiten te gaan in een prettige omgeving.

 

 

Schermafbeelding 2017-08-21 om 11.36.36Viditour Bravis Oncologie Centrum

Veel mensen weten niet wat hen te wachten staat bij een bezoek aan het Oncologie Centrum. Om bezoekers een eerste indruk te kunnen geven van het Oncologie Centrum voor hun daadwerkelijke bezoek is er een viditour ontwikkeld. Met de viditour kan van achter de pc of laptop als het ware door het Centrum gelopen worden. De viditour is sinds mei 2017 actief en is mogelijk gemaakt door Team Doelbewust.

 

Tassen voor palliatieve kit van Netwerk Palliatieve Zorgccafeac7-a1d7-485d-ade3-c9b2811aaa71

Het Netwerk Palliatieve Zorg regio Roosendaal heeft van Stichting Team Doelbewust op 2 mei 2017 een donatie ontvangen in de vorm van acht tassen voor de palliatieve kit. De tas bevat alle medicatie die nodig is bij terminale patiënten, de spuitpomp en de materialen die nodig zijn om de pomp aan te sluiten. De palliatieve kit die in 2014 is ontstaan, bewijst nog steeds zijn functionaliteit en is in 2016 gemiddeld drie keer per week ingezet in onze regio.

 

Uitbreiding hospice RoosdonckBijdrage in realisatie van appartementen met PLUS-opties Hospice Roosdonck

Er is in 2015 een substantiële bijdrage (45.000 euro) geleverd aan de realisatie van nieuwe appartementen met PLUS-opties in Hospice Roosdonck. Een mooie locatie waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. ln hospice Roosdonck kunnen cliënten gebruikmaken van high-care zorg en voorzieningen. Om dit voor meer mensen in de laatste levensfase mogelijk te maken, is Roosdonck uitgebreid met vier extra appartementen. Een hospice van en voor de regio Roosendaal. Op 12 mei 2016 zijn de appartementen officieel in gebruik genomen.

Donatie 2 Lichtplafonds
Donatie van lichtplafonds ten behoeve van de bestralingsbunkers van het ZRTI

Het ZRTI is een organisatie die zich met overgave, enthousiasme en betrokkenheid inzet voor de zorg voor haar patiënten. Er is ervaring opgedaan met het gebruik van een lichtplafond in Vlissingen (foto) en uit ervaringen van patiënten blijkt dat deze rustgevend werkt tijdens de behandeling, Om deze redenen heeft Stichting Team Doelbewust ervoor gekozen deze lichtplafonds te doneren aan Stichting Vrienden van ZRTI voor de radiotherapievestiging van het ZRTI die gebouwd is bij het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. In juli 2014 werden in Roosendaal de eerste patiënten bestraald.

 

foto 2

Ondersteuning Inloophuis de Rose-Linde

Stichting Team Doelbewust is “ Vriend van de Rose-Linde” geworden, omdat zij het doel en belang van een inloophuis in Roosendaal ondersteunt. Wij vinden het als stichting belangrijk dat er tijd en aandacht is voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Dat ze een plek hebben waar ze terecht kunnen met hun verhaal en waar ze lotgenoten kunnen treffen om hun ervaringen mee te delen. Daarnaast is dit een plek waar ze informatie en advies kunnen inwinnen. Inloophuis Rose-Linde opende in juni 2014 haar deuren.

 

foto_Huiskamer Team Doelbewust

Huiskamer Team Doelbewust – Bravis Ziekenhuis (voorheen St Franciscus)

Corné van Overveld, één van onze oprichters, kwam met het idee een huiskamer voor kankerpatiënten in te richten op de oncologie-afdeling van het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Corné heeft zelf gezien en ervaren hoe het is om je even terug te kunnen trekken in een prettige ruimte terwijl je een chemobehandeling ondergaat. In het Bravis Ziekenhuis (voorheen Sint Franciscus) kunnen kankerpatiënten die een behandeling ondergaan, zich vanaf nu in de huiskamer ontspannen met familie, andere patiënten ontmoeten of even tv kijken, een spelletje op de computer spelen of de krant lezen. Op dinsdag 29 mei 2012 is de kamer als verassing aan Corné getoond. Maandag 4 juni 2012 vond de officiële opening plaats door wethouder Kees Jongmans samen met Corné.