Net iets meer dan 170.000 euro. Dat heeft Colsensation 2013 opgebracht voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF)! Het eindbedrag werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens Another MusicSensation. Dit samen met de optredens van coverband STOOT! en DJ Maarten Kaas met trompettist Joost Verbraak maakte dit feest tot een daverend succes! Beide evenementen zijn een initiatief van Stichting Team Doelbewust.

Cheque

Bij het feest was een groot deel van de lopers, fietsers, sponsors én supporters aanwezig die op 14 september van dit jaar afreisden naar de Mont Ventoux, waar zo’n 200 mensen deze Kale Berg bedwongen voor het goede doel. In totaal waren zo’n 650 enthousiaste feestgangers tijdens het feest getuigen van de overhandiging van een cheque van 170.839 euro door de jongste deelnemers van ColSensation en Teun Suijkerbuijk, voorzitter ColSensation aan Jan Willem Förch, manager Werving van KWF Kankerbestrijding Nederland  en longarts Hans van Helmond, voorzitter Roosendaalse afdeling van KWF Kankerbestrijding. KWF Nederland ondersteunt het evenement ColSensation van harte. Zo waren ze aanwezig tijdens ColSensation in Frankrijk en reisden ze speciaal voor deze avond met een delegatie af richting Roosendaal. De 2e editie van ColSensation, georganiseerd door Stichting Team Doelbewust, kan met de opbrengst van dit jaar weer een groot succes genoemd worden!

Projectadoptie

Als Stichting Team Doelbewust vinden we het belangrijk dat we zien wat er met het geld gebeurt dat wij bij elkaar brengen door een evenement als de ColSensation. In overleg met KWF Nederland hebben wij daarom 2 projecten geadopteerd, die heel goed passen bij waar wij als Stichting Team Doelbewust voor staan. De opbrengst van de ColSensation 2013 wordt als volgt verdeeld over de volgende drie projecten:

  • 25% voor een onderzoek naar de lange termijn risico’s op terugkeer van kanker na behandeling tegen kinderkanker
  • 25% voor een onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor ouderen met kanker
  • 50% voor KWF algemeen

 

2014

De evaluatie van de tweede editie van de ColSensation moet nog plaats vinden, maar dat er een derde editie van ColSensation in 2014 komt is wel zeker! Ben je geïnteresseerd in deelname, meer informatie of wil je je al op de voorinschrijflijst laten zetten, mail dan naar info@colsensation.nl? Houd onze websites in de gaten! Nieuws rondom ColSensation en de voorbereidingen voor 2014 zijn te volgen via:

Twitter: http://twitter.com/ColSensation

Facebook: https://www.facebook.com/ColSensation

Website: www.colsensation.nl en teamdoelbewust.nl