Op 16 september vond de 10e editie plaats van ColSensation. Een jubileumeditie waarbij alle records verbroken werden. Met zo’n 350 deelnemers, 75 vrijwilligers en vele supporters was dit de grootste ColSensation sinds het bestaan van het evenement. Door deze kanjers werd maar liefst 558.343 euro bij elkaar gebracht.

Het was een editie met een gouden randje. In alle opzichten. Natuurlijk omdat het de 10e editie was, maar vooral omdat saamhorigheid een nieuwe dimensie heeft gekregen. Vanaf de ontvangst van de bussen tot de laatste dans tijdens de feestavond. #samensterk werd #samensterker. De sfeer was fantastisch en er werden records verbroken. Meer deelnemers dan ooit, meer onmisbare vrijwilligers dan ooit, meer sponsoren dan ooit die het evenement ondersteunden, de uitdaging door de wind en de kou misschien wel grootser dan ooit, het feest in Frankrijk was grootser dan groots (meer baromzet dan ooit ;)..), en dat alles heeft geresulteerd in een donatiebedrag waar we niet van durfden dromen.

Enkele prestaties waren wel heel bijzonder. Zo beklom Agmaja Kolman deze editie de Mont Ventoux in haar rolstoel. Met oa de hulp van Adrienne en Ruud en enkele deelnemers en vrijwilligers behaalde ze de top (over #samensterker gesproken). Wat een powervrouw! Ook de kanjers van het Fytaal Cancer Supportteam volbrachten hun missie. Samen met burgemeester Han van Midden kwamen ze aan op de top! De Colgirls waren ook weer van de partij, waarvan enkelen er voor de 10e keer bij waren. Mr. ColSensation, Johan Laros, beklom ook voor het 10e jaar de Mont Ventoux op de actiedag. En ook onze jongste deelnemer Tygo (11) en onze oudste deelnemer Bas (78) hebben beiden de top gehaald.