Nog minder dan 70 dagen…

Ja, je leest het goed, over minder dan 70 dagen reist de oranje ColSensationcaravaan weer af naar Aubignan. We zijn op volle snelheid met de voorbereidingen en zoals je in onze vorige update hebt kunnen lezen, vliegen de acties en mooie bedragen voor het goede doel weer rondom onze oren! Geweldig om te zien dat de ColSensationfamilie weer zo actief is! Dat geeft echt weer een onbeschrijflijk goed gevoel!

We willen graag een tipje van de sluier oplichten van het verloop van de actiedag op vrijdag.

De actiedag begint voor velen van ons al erg vroeg. De eerste wekkers gaan eigenlijk gewoon midden in de nacht. Gezonde zenuwen spelen bij het ontbijt al een rol, maar dat mag, het wordt een geweldige dag! Na het ontbijt stap je naar buiten, het park op. Het is nog donker, maar de ColSensationfamilie is al wakker. Samen met een hoop andere vroege vogels loop je naar de bus. De spanning stijgt, maar “oh wat gaaf”, zo veel mensen die met hetzelfde doel naar de top van de Ventoux gaan. Eenmaal in de bus is iedereen toch wel een beetje stil, je voelt toch de spanning bij iedereen. Maar wel een gevoel dat je nooit meer gaat vergeten, dat moet je hebben meegemaakt!

Eenmaal aangekomen in Bédoin worden de fietsen uitgeladen, de laatste checks gedaan aan het materiaal en worden de lampjes gemonteerd. Foto’s worden gemaakt bij de start en dan gaat het grote avontuur beginnen! De spanning is al gauw weg als je de eerste meters hebt gelopen of hebt gefietst. Dit wordt gaaf en is nu al onvergetelijk! Je ziet voor je een lange rij met rode achterlichten van fietsers die voor je fietsen en van enkele lopers, die de berg zonder fiets gaan beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel… en ook gaan ze allemaal wel een beetje afzien J.

De eerste vijf kilometers zijn heerlijk om warm te worden, de helling is goed te doen. Na 5 kilometer begint het bos, waar ook direct het hellingspercentage flink wordt opgeschroefd. Dit is het, hier begint de echte uitdaging. De spanning stijgt toch wel weer een beetje, maar je hebt getraind, dus dit gaat lukken. Gelukkig staat na 2 kilometer de eerste post al klaar! Even bijkletsen, fotootjes maken, krentenbolletje eten en door. Je kunt er weer tegenaan!

Je gaat verder het bos in! Je bent midden in de natuur en met een beetje geluk, ben je getuige van een overstekend zwijntje of hert. Het hoort er allemaal bij. Na een paar kilometer wordt de klim nog wel wat zwaarder, maar na 10 kilometer vanaf de start, staat de volgende post met vrijwilligers je alweer op te wachten. Gezellig bijkletsen en nieuwe energie opdoen of gewoon even lekker zitten, het is allemaal mogelijk. Het begint ook al wat lichter te worden buiten, waardoor je voor het eerst het welbekende weerstation op de top kunt zien!

Nu begint het mooiste deel, want de zon gaat opkomen. De schemering en zonsopgang op de berg zijn bij helder weer geweldig! De bebossing na de tweede post wordt steeds minder, dus er is ook steeds meer te zien. Vier kilometer na de tweede post ben je dan ook helemaal uit het bos en kom je aan bij Chalet Reynard, je hebt het zwaarste stuk met de grootste helling gehad!

En nu komt het mooiste van de tocht, het stuk waar de Ventoux om bekend staat, de kale berg. Eenmaal voorbij Chalet Reynard zie je de kale vlakte uitstrekken en is voor het eerst de top echt goed te zien! Het einddoel is in zicht! Wedden dat je daar kippenvel van krijgt… een geweldig moment. En ben je in de ochtend in het donker gestart, dan maak je de zonsopgang mee. Dat is echt onbeschrijflijk!

Halverwege is er een laatste post, om even bij te tanken en om nog even te worden aangemoedigd voor het laatste stuk! En dan ga je op weg naar de top! Je bent er bijna! Je ziet de Tullepetaonevlag al wapperen op de top en je hoort in de verte de aanmoedigende stem van Guyot door de megafoon! De laatste meters! En dan rijd je/ loop je richting de top, waar al die supporters en vrijwilligers staan om je op te vangen! Geweldig, om nooit te vergeten!
Dit is maar een korte samenvatting, maar om de ColSensationvibe te voelen, moet je het gewoon zelf meemaken! Nog minder dan 70 dagen… en dan gaan we de uitdaging weer met z’n allen aan!