In 2012 is Team Doelbewust een nieuw avontuur begonnen; ColSensation. Het evenement voor de avonturier die zich graag tot het uiterste inspant om zo een sportieve prestatie neer te zetten en een bijdrage te leveren aan een noodzakelijk doel. De Colsensation is de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met zijn eigen motivatie. In 2017 vindt alweer de 6e editie plaats van dit evenement!

Het doel

Samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor (regionale) kankergerelateerde doelen.

Wij hopen met ons evenement impact te creëren. Wij dromen van een wereld waarin kanker beter te behandelen is, waardoor kanker te genezen is (of verwordt tot een chronische ziekte) en waarin kankerpatiënten een betere kwaliteit van leven hebben. Hiervoor is onderzoek nodig. Onderzoek naar betere  behandelvormen, betere medicijnen en een betere kwaliteit van leven.

Daarom gaan de donatiegelden van ColSensation 2022 1 op 1 naar de volgende doelen:

  • 50% naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van een onderzoeksproject wat volledig door ons wordt ondersteund voor een aantal jaar (binnenkort lichten we toe welk onderzoeksproject dit is).
  • 25% naar UMCU Bachelor Research Hub ten behoeve van een onderzoek naar de toepassing van immunotherapie bij de behandeling van medulloblastoom (hersentumor) bij kinderen.
  • € 40.000 naar regionale kankergerelateerde doelen.
  • Het overige deel wordt gereserveerd om nieuwe initiatieven te ondersteunen voor onderzoek naar de behandeling en/of genezing van kanker op basis van actualiteit.

Een toelichting op deze doelen vind je hier op onze website

De inspanning

De inspanning is tweeledig! Iedere deelnemer zal zich moeten inspannen om minimaal €750,-bij elkaar te verzamelen om daarna de lichamelijke inspanning te mogen uitvoeren. Fietsend of (hard)lopend de Mont Ventoux bedwingen, de kale berg die als een eenzame reus verrijst in het zacht glooiende landschap van de Provence.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over het evenement ColSensation of heb je vragen, ga dan naar de event website van ColSensation