Team Doelbewust is een vriendenclub rondom Corné van Overveld en Agnes van Meer – van Overveld. Broer en zus die allebei een kind hebben dat getroffen is door kanker. De mensen van Team Doelbewust sloegen de handen ineen en wilden daden stellen in een situatie waarin je normaliter machteloos staat. In 2010 hebben ze voor de eerste maal deelgenomen aan de Roparun en hebben toen direct met een opbrengst van € 111.000,– de tweede plaats behaald met het sponsorbedrag.
Naast het bijdragen aan de palliatieve zorg aan kankerpatiënten via de stichting Roparun wil Team Doelbewust zeker ook bijdragen aan onderzoek via het KWF. De combinatie van een sportieve prestatie wegzetten en tegelijkertijd geld inzamelen, zoals dat bij de Roparun het geval is, is Team Doelbewust goed bevallen. Daarom heeft Team Doelbewust samen met wielervereniging de Kaaimannen de ColSensation georganiseerd. In 2012 is dit evenement voor de eerste maal gehouden en heeft een fantastisch bedrag van € 201.289,– opgebracht.
Buiten het doneren van geld aan instellingen die zich inzetten tegen de ziekte kanker wil Team Doelbewust zich ook manifesteren in de directe omgeving. Laten zien aan iedereen waar wij voor staan. In 2012 heeft dit geresulteerd in de realisatie, samen met het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, van een familiekamer. Op de afdeling Oncologie is een ruimte ingericht als een huiskamer waar patiënten kunnen verblijven met hun familieleden.
In de afgelopen jaren heeft Team Doelbewust zich laten zien als een geweldig team waar “joint spirit” en “max care” gezorgd hebben voor een hecht team dat nog steeds groeit. Kom erbij, help mee!