Jaarverslag 2019 – 10 jaar Team Doelbewust – Het jaar in vogelvlucht

Toen 10 jaar geleden een vriendengroep uit Roosendaal besloot deel te nemen aan de Roparun, omdat stil zitten en niets doen geen optie was, hadden ze niet kunnen bevatten dat zoveel jaren later hun vriendengroep is uitgegroeid naar een stichting die met de organisatie van grote evenementen jaarlijks vele duizenden euro’s ophaalt voor onderzoek naar kanker en zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. Een stichting waarvan haar bekendheid gegroeid is tot ver buiten Roosendaal. Waar waarden als saamhorigheid, met een lach, doelbewust, eigenheid, integer en beleving voorop staan! Al 10 jaar Team Doelbewust, Samen Sterk Tegen Kanker.”

Met de organisatie van onderstaande evenementen en activiteiten heeft Team Doelbewust in 2019 de volgende doelen ondersteund:

 • KWF Kankerbestrijding
 • Stichting Roparun
 • Stichting KIKA
 • Inloophuis de Rose-Linde
  • Jaarlijkse ondersteuning voor ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten 
 • Stichting Groenhuysen
  • Spirituele (thuis)ondersteuning in de laatste levensfase
 • Fytaal Cancer Support Centre
  • Project Bewegen tijdens kanker
 • Stichting Jacqueline
  • Sta-op stoelen
 • Netwerk Palliatieve Zorg
  • Bijdrage tbv promotie en naamsbekendheid in de regio

LustrumDiner Mariadal: kickoff lustrumjaar

Op 1 februari vond in Mariadal het LustrumDiner plaats. Een kickoff van het lustrumjaar, waarbij vooral de impact van 10 jaar Team Doelbewust en opgehaalden donatiegelden voor kanker gerelateerde doelen centraal stond. Een avond vol indrukwekkende verhalen, humor, muziek, een heerlijk diner in een bijzondere omgeving.


Lustrumeditie CycleSensation met gouden randje

Op 2 februari vond in een afgeladen St Jan in Roosendaal de 10e editie van CycleSensation plaats. Na de succesvolle edities van afgelopen jaren kon alleen maar gedroomd worden van een lustrumeditie met een gouden randje. En soms komen dromen uit…

In het Kidsblok fietsten ruim 600 kinderen een bedrag van 26.300 euro bij elkaar voor KIKA. Er was dit jaar zelfs een extra kidsblok nodig om alle enthousiaste fietsers een plekje te geven.

En nadat ook de volwassenen drie blokken lang alle 180 fietsen bezet hielden, kon aan het eind van deze geweldige lustrumeditie de eindopbrengst bekendgemaakt worden. En ook die was weer hoger dan ooit: 86.120 euro!

Een bedrag dat gaat naar Kika (Kidsblok) en kankergerelateerde doelen, zoals Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen.

Het was met recht een editie met een gouden randje. Eentje waar we met heel veel trots op terugkijken! 


Tijd voor een klein feestje…de Jordanese avond

Tijdens onze evenementen staan we regelmatig stil bij de redenen waarom we geld bijeenhalen voor kanker gerelateerde doelen. Nog te vaak treft kanker onze dierbaren in onze directe omgeving.  Mensen ontvallen ons of moeten leven met de gevolgen van hun behandelingen. Stilstaan hierbij is belangrijk, maar binnen Team Doelbewust vinden we het ook belangrijk het leven te vieren. Dit jaar in de vorm van een bescheiden, maar o zo gezellig feestje in de 3 Weesgegroetjes: De Jordanese Avond. Onder het genot van een pikketanussie werd genoten van een optreden van een heuse Andre Hazes look-a-like en werd luidkeels meegezongen met andere Jordanese meezingers.


Team Doelbewust voor de 10e keer aan de start van de Roparun!

Op zaterdag 8 juni was het zover! Roparun 2019!
Dit jaar deden we voor de 10e keer mee! Dat maakte deze editie op zichzelf al bijzonder, maar….we hebben er dit jaar een extra bijzondere editie van gemaakt… Dit jaar deden we namelijk mee met 2 teams! Team 233 en Team 239.

De teams waren samengesteld uit de Team Doelbewust Roparunners van de afgelopen 10 jaar. De lopers, fietsers, chauffeurs en navigatoren werden ondersteunt door een verzorgingsteam en cateringteam. Dit betekende dat we dit jaar met ruim 40 Team Doelbewusters onderweg waren van Parijs naar Rotterdam! Als kers op de taart bleek Team Doelbewust de hoogste opbrengst van alle teams bij elkaar te hebben gebracht, maar liefst 90.723 euro! Met haar deelname aan de Roparun haalt Team Doelbewust geld op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.


2e SamenLoop voor Hoop

De Samenloop voor Hoop in Roosendaal ging dit jaar op herhaling. De 24 uur durende wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding vond plaats in het weekend van 15 en 16 juni 2019 op de Wielerexperience.

De eerste keer dat de loop in Roosendaal gehouden werd, was in 2014. Dat gebeurde toen op Mariadal. Het initiatief kwam toen van Team Doelbewust in het kader van ons 5 jarig bestaan.

Dit jaar, vijf jaar later, kreeg het indrukwekkende evenement dus een vervolg. Opnieuw was Team Doelbewust de kartrekker, maar we deden het dit jaar niet langer alleen. Ook Inloophuis De Rose-Linde en KWF Roosendaal hielpen mee. Met een prachtige opbrengst van 98.800 euro was ook deze 2e editie van de SamenLoop voor Hoop in Roosendaal een groot succes! 19.760 euro van dit bedrag gong naar Inloophuis De Rose-Linde het overige deel ging naar KWF.


Nieuwe logo’s ColSensation & CycleSensation

Afgelopen jaar werden nieuwe logo’s geïntroduceerd voor de evenementen ColSensation en CycleSensation. De oude logo’s van de evenementen bestonden sinds 2012 (Col) en 2010 (Cycle) toen de evenementen zijn ontstaan. Hoogste tijd voor een nieuwe frisse uitstraling!

Zo zijn in de afgelopen jaren bij ColSensation steeds meer wandelaars en hardlopers mee gaan doen aan het evenement, waar in het oude logo een fietser staat afgebeeld. De kleur paars vonden we niet meer helemaal van deze tijd. De kraaltjes in de wielen verwezen naar Stichting Team Doelbewust, de stichting achter het evenementen. Dit was echter niet altijd voor iedereen duidelijk.

In de nieuwe logo’s is oranje de hoofdkleur, net als in het logo van Team Doelbewust. Daarnaast hebben we er bij ColSensation voor gekozen de berg centraal te stellen. De Mont Ventoux is de “thuishaven” van ColSensation, herkenbaar door het typerende weerstation op de top van de berg. Bij CycleSensation staat de cycling/spinningfiets weer centraal. Wel in een groep nu…#samensterk. ColSensation en CycleSensation zijn evenementen “van Team Doelbewust”. Dit is als ondertitel toegevoegd. Het kraaltje, het beeldmerk van Team Doelbewust versterkt de relatie van de evenementen en de stichting.

De logo’s zijn ontworpen door Edwin Hendriks van 0209design | Concept & Creatie. Edwin verzorgt voor ons alle ontwerpen van onze uitingen. Van logo tot posters, rugnummers en shirts. We zijn super blij met het nieuwe frisse ontwerp!


8e editie ColSensation

Op 13 september vond de 8e editie van ColSensation 2019 plaats. Maar liefst 340 deelnemers beklommen de berg al wandelend, hardlopend en/of fietsend. Zij werden ondersteund door zo’n 50 vrijwilligers.

Wat was het een geweldige dag! Een warme dag, soms zwaar, soms emotioneel, met een lach en een traan…een prachtige sfeer. Het maakt ons trots!  Iedereen was “High on Life”. 

Op 5 oktober tijdens De Vrienden van Roosendaal LIVE werd onder toeziend oog van onze kersverse Burgemeester Han van Midden het eindbedrag van ColSensation 2019 bekend gemaakt. Er werd maar liefst een bedrag bij elkaar gebracht van 366.103 euro!

Met het evenement ColSensation wil Stichting Team Doelbewust een bijdrage leveren aan onderzoek naar en genezing van kanker en verbetering van leven voor kankerpatiënten. De opbrengst van ColSensation wordt als volgt verdeeld.

 • 25% gaat via KWF naar een onderzoek: Leukemiebehandeling specifiek gericht op genetische afwijkingen
 • 25% gaat via KWF naar een onderzoek: TIL-therapie: een alternatieve immunotherapie
 • 50.000 euro gaat via Stichting Team Doelbewust naar regionale kanker gerelateerde goede doelen het overige deel gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding

Er ging in totaal dus 316.103 euro naar KWF en 50.000 euro naar regionale kanker gerelateerde doelen.


5 oktober: Vrienden van Roosendaal LIVE

10 jaar Team Doelbewust sloten we af met een groot feest in de St Jan in Roosendaal: De Vrienden van Roosendaal LIVE.

Met de geweldige bands, zoals Mumfords Calling, Start Spreading The News en IMPAKT en DJ act De Mannen van Weleer kon het niet anders dan dat het dak eraf ging! Tijdens deze avond werd ook het eindbedrag van ColSensation 2019 bekend gemaakt. Kersverse Burgemeester Han van Midden overhandigde de check aan KWF

Jaarrekening

Bekijk de jaarrekening 2019